lørdag 29. desember 2007

jul i Alpene

tok masse bilder i alpene, saa skal prove aa sortere litt:)
23. Desember
Jepp da begynner jeg:D vi dro inn paa sondag 23 desember til Vallouise, en landsby som ligger like ved Briançon ( byen som ligger hoyest oppe i europa) iallefall: i alpene i syd:)
vi pakket litt ut, pratet og koste oss:) var to andre familer der,, to jenter rundt min alder, ei paa 10, to gutter paa 16 og en paa constant sin alder:)

24. Desember
vi fant ut at vi ville feire jula den 24,, men for paa dagen dro vi i bakken (fra tolv til halv fire) etter det lagde vi julepynt, for aa pynte litt opp i huset, jeg hadde laget riskrem som vi spiste til dessert.:) (lagde ogsaa en rosa marsipangris med formene som mamma og pappa hadde sendt meg! ble kjempe sot:))

Har bare en ting aa si,, jula i frankrike er veeldig anderledes fra den i Norge!! forst og fremst,, pyntet oss ikke, var ikke i kirka,, og som sagt,, var i bakken for paa dagen, og alt var som normalt:p naar vi aapnet opp pakkene, aapnet vi alle paa en gang, og alle samtidig,, og det sto ikke noen "fra" lapp paa pakkene,, saa vet ikke hvem som har gitt meg de forskjellige tingene,, paa slutten gir alle "bises" til alle og takker,, selv om de ikke vet hva de har faatt. spiste smorbrod med foie gras (andelever) og noe syltetoylignende most avokado, og noe sott rosa kliss til forrett:) etter det var det gaveaapning (maks 15 min) ogsaa spiste vi en hovedrett.. grateng av noe slag og riskremen min og sjokolader etc til dessert,, det vanlige er "les 13 desserts",, la inn et bilde under "foredrag om norge",, staar bak et bord med "les 13 desserts". typisk provençalsk. paa kvelden spiste vi loups garous paa rommet til guttene:)

jula var igrunnen ganske koselig, (og fikk masse pakker:D), anderledes, men naa har jeg iallefall opplevd en helt ny maate aa feire jula paa! det er sikkert!



25. Desember
jessjess, saa var det paa'n igjen! dro paa fjelltur alle mann opp til ei hytte og spiste lunch der oppe! hadde med vin og smorbrod, polser, norsk sjokolade, frukt osv. Det tok vel en 2 timer hver vei, eller akte tilbakeigjen,, saa det gikk litt forterer,, det siste stykke satt vi paa med Françoise:p haha, var 8 personer i en liten seat,, constant og yann i bagasjerommet:p


26. Desember
Bakken nok en dag! legger inn litt bilder! akte og spilte loups garous paa kvelden! glemt aa si hva spillet gaar ut paa! minst 8 spillere, en forteller.. en deler ut kortene, ogsaa har en to loups garous, en liten jente "la petite fille" som ser ulvene paa natta.. iallefall pointet er aa finne ut hvem de to ulvene er,, tror spillet finnes i norge ogsaa? og jeg ruulte:) le loup garous hele tiden:p
vearet var litt mindre fint denne dagen=\ (uvanlig:p)

27. Desember
Joackim hadde burdag, saa jeg og monique gikk inn til Vallouise (1 time ca) og kjopte bursdagsgave til han, saa paa markedet, spiste crêpes ovs:)


28. Desember
takk for en fin jul! kan komme paa besok naar jeg vil til de to familiene! en ved marseille og den andre ved Paris!:D
vi dro tilbake etter lunch, og jeg kom hjem til 4 kort! 3 julekort fra tantenene mine (m fam) paa pappas side og melkesjokolad og extra tyggis og et kjempe koslig brev fra Tom tom tom:D taaak!:D og siost men ikke minst! karrakterene mine! 12,8 i moyenne (gjennomsnitt:D) alala! bare gode kommentarer!:D (legger ved et bilde av hytta vi tilbrakte julen i) og siste bilde jeg tok av Marion:)
eline

4 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig fint i Alpene... Kommer det bilder fra nyttår?
Klem fra din nysgjerrige mor

Anonym sa...

Fantastique!:) Min nydelige venninne i de valre alpene..perfekt! savner deg<3

Klem Katta di:)

Eline sa...

aaa:) <3 skal bnok ta en skitur sammen en gang i alpene katrina;) helt superfint!! fjellene er ikke til aa sammenligne med hovdenfjellene:p hehe<3

Anonym sa...

Det må ha hvert så gøy :D Jeg elsker deg hilsen mamma :D