lørdag 8. mars 2008

23. februar

Vi dro bla paa et typisk provençalsk museum.. saa faar vel fortelle litt..






Det overste bildet, er en av marseilles store stoltheter,, den beromte saapen som blir produsert her!

bilde nr 2: de 13 desertene,, det er en juletradisjon som er her nede,, En skal alltid ha 13 forskjellige desserter etter hovedmaaltidet og forrett (ovte andelever) uansett,, av de 13 dessertene er den provencalske nugatten, callisoner, valnotter, hasselnotter, den kaka dere ser i midten av bildet ( + figues) obligatorisk.

Bilde nummer 3: det provencalske kostymet

bilde 4: spesialtiteter fra Sor frankrike bla calissoner (som dere ser i midten av bildet til venstre, hvit og gul,, smaker litt som marsipan,,)
marakroner ( kaken vesidenav,, flerfarget)
og oliver,, nott dekket av sjokolade,, (bildet etter marakronene.. ellers er det pain au raisins,, eller rosinbrod,, nederst til hoyre,,

bilde nummer 5: noe som alle har i juletider,, en krybbe,, tradisjonen er at de legger jesusbarnet paa plass den 24 eller 25 desember,, det kan variere litt,, Krybbene varierer veldig,, og de er ofte enorme! de er ikke som de smaakrybbene vi har i norge,, her legger de til mange vanlige personer med provencalske kostymer og dyr og vanlige hus, fontener, bronner osv osv,, !!

jepp,, det var litt historie,, skal se om jeg kan legge inn noe til,,

klem Eline

Ingen kommentarer: